Julbordets varande

Julbord är inte vilken måltid som helst. Det är en symbolisk handling av arbetsgivaren till sin personal. Gesten betyder ”tack för det gångna året, tack för era insatser”. Att efter alla år inte bjuda på julbord betyder ”dra åt helvete, vi skiter i våra anställda”. Hur smart är det av ledningen att göra något sådant? Är de överhuvudtaget införstådda i vilka konsekvenser det får? Tydligen inte.

9 reaktioner på ”Julbordets varande”

  1. Våra gruppchefer är medvetna om det blivande problemet, och kollar sin egen budget. De vet vad som händer annars. Kanske inte uppsägningar, men ganska mycket maskning.

  2. Din arbetsgivare har alltså givit dig tack, utöver lönen, och när du inte får det så blir du sur.

    Visar bara nackdelen med att ge belöningar som inte är tydligt kopplade till resultat. Arbetstagarna ser det snart som deras rättighet och blir sura när de inte får vad som är ”deras”.

    Om du inte är nöjd med villkoren i din anställning sp kan du ju alltid förhandla om lönen, eller byta jobb…

  3. Håller helt med anonym!

    Det kanske beror på att jag under de åtta senaste åren har bjudit ett flertal Banverkare på just julbord bara för att jag har jobbat som konsult åt nämnda verk…..

    Att jag sedan tycker att julbord eller annan sammankomst i anslutning till ledighet är trevlig och berättigad är en helt annan sak.

    Ta det nu bara inte personligt Bruse.

  4. Äh, var glad att du slipper julbord, det är bara massa kass mat ändå, tro mig, jag har jobbat med att’springa julbord’, det var ingen höjdare, och sedan dess äter jag icke julbord, nej.

  5. Jocke, nu var det inte vad konsulterna bjuder på, utan arbetsgivaren. Jag har aldrig blivit bjuden på julbord av nån konsult. Då riskerar det kallas för muta och besticknin. En gratispenna är ett gränsfall.

    Men toleransnivån för indragna förmåner är låg på verket. Vi minns alla hur vi över en natt 2001 blev av med en löneförmån utan kompensation. Det var en löneförmån som alltid erbjuds vid anställning, som kompensation för den låga statlig lönen.

    Sen heter det alltid ETT Banverk, att alla ska behandlas lika. Men det är bara en fin klyscha. en del får julbord och gymkort, andra ingenting.

    Den enda förmånen vi har, som en chef sa, vår lön. Han såg lönen som en förmån.

    Jenjen, du har förvisso rätt. De flesta julbord är skit. Men det handlar om symboliken, gesten från arbetsgivaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.