Onaturellt naturligt

Solrosfröna till gröten var slut och det blev en jakt på solrosfrön. Började leta i den lokala ICA-affären, men jag gick bet. Frågade killen varför de inte har solrosfrön.

– Jodå, här är dom, han pekade på ”rostade och saltade” solrosfrön
Nejnej, försökte jag, jag vill ha naturella.
Ja, här, de här är bara rostade, sa han och pekade på en annan förpackning
Jaha, ”bara” rostade, men hur naturella är dom då, frågade jag och vände på förpackningen och läste innehållsföreteckning. Tycker du rostade i olja låter naturellt?

Efter fem affärer hittade jag till slut naturella solrosfrön. Vet inte inköparna och säljarna vad naturell betyder? Nationalencyklopedin ger ialla fall klart besked:

naturell, i fråga om mat, särskilt grönsaker: i sitt naturliga skick, dvs. utan tillagning eller tillsatser.

Rostade i olja av okänt ursprung känns inte speciellt naturligt för mig. Hur svårt kan det vara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.