Slank in på kvarterskrogen Jesses på väg hem från ECI där jag köpt nya däck. En av dagens tre rätter var kalvlever. Trodde inte krogar serverade sånt, med tanke på vad många i min bekantskapskrets som får kräkreaktioner bara jag säger lever. Åh, det var gudomligt gott med kalvlever, kokt potatis och lingonsylt! En fröjd för gommen och en härlig känsla för magen. Förstår inte vad det är med folk, det är ju en delikatess. En delikatess som serveras som dagens rätt.
Kan hålla med till 100%
Fast jag föredrar nog Kalvlever Anglaise framför lingonsylt
Tack, det var just Kalvlever Anglaise som jag fick – med lingonsylt.
Kalvlever Anglaise som är gjord bra är ju helt galet gott, så nu är vi tre.
Det finns ju anledningar till att jag valt att bli vegetarian 🙂
Nä Johan, vi är fyra!
Sorry Hanna, 4 mot 1!
Rackarns
Men lingonsylt till Anlaise är ett BIG NONO i min värld;)
Jag måste säga att Kalvlever Anglaise på Proviant är bland det mest prisvärda man kan äta i stockholm just nu. Och godaste. Har ätit den tre gånger och fler kommer det bli. Prova även kalvbrässen med rökt brysselkål.
Lever är gott, så enkelt är det. Så länge det är rätt tillagat är det mesta gott faktiskt…
/Mattias